Camellia Liria presin shpërblim shprehje të vendeve afrikane

Çmimin e Lirisë Camellia shpreson të ketë shprehjet kulturore dhe vendet e tjera të shquar të Afrikës. Propozimi për këtë qëllim u nis të mërkurën në festimin e edicionit të tetë të Camellia Lirisë Award 2014/2015 Mëso më shumë »

Suksesi i Kulturës Pikës së JPA Afrocultural më 20 nëntor

Suksesi i ngjarjes mbajtur kaluar November 20, Dita e ndërgjegjes kombëtare të Zi në sheshin Merck, në bashkëpunim me Kulturës Pika e JPA Afrocultural do të kishte qenë i pamundur pa mirëkuptimin dhe solidaritetin e komunitetit lokal. Mëso më shumë »

Ceap Pak Afrikë drejton debatin

Debati "Memoria e Vogël Afrikës", është realizuar nga Qendra për Koordinim të Popullsisë (ceap) në sallën e Arkivave Kombëtare (NA). Ngjarja u mbajt më 19 nëntor e fundit me miratimin e muajit të ndërgjegjes Zi. Mëso më shumë »

Ceap mbajtur edicionin e 8-të të Camellia Çmimin e Lirisë, 25 (e mërkurë), në Vivo Rio

Camellia Çmimin e Lirisë në vitin 2015, ka Action afirmimit vulë, qëndrim pozitiv, do të ketë temën "Memory dhe origjinë." Mëso më Shumë »

Volta Redonda përsëri merr seminarin "Lay Shtetit dhe lirisë fetare"

Më 28, Volta Redonda komunal i arsimit (NVM-ve) dhe Qendra Artikulimi Popullsia (ceap) kryer, në partneritet, seminari "Lay Shtetit dhe Liria Fetare", për të diskutuar çështjet e ... . Mëso më shumë »

 

Debati ICAMMALÊS mbajtur në nder të martirëve të 14 Maj 1835

icammales.jpeg

Debati "Në 180 vitet e Dëshmorëve të 14 Maj 1835" të mbajtur nga organizata fetare, ICAMMALÊS, do të mbahet më 14 Maj 2015, në 17,30-21,30, në Auditorium të Varrezat e Blacks reja - IPN

Puna e Nei Lopes është vendimtare për të menduar për vendin dhe historinë e saj

2015-805481438-2015040612759.jpg_20150406

RIO - Nëse ka një term mashtrues për të përcaktuar Nei Lopes, ky term është "catigoria" dhe Bahian-Carioca stil, si dëgjuar nga një mik Bahia, Dino Coutinho, xhaxhai Philippe-së - Ekipi kombëtar, Liverpool etj Mirë. Nei

Udhëtim në Mekë Yoruba - më Globo

COVER

Shih përmbajtjen PDF duke klikuar KËTU.

Hulumtim amerikan tregon se Rio marrë 2 milion skllevër afrikane

2015-804170577-2015040105088.jpg_20150401

RIO - Mes viteve 1500 dhe 1856, pesë njerëz në botë të cilët ishin të robëruar, një këmbë të vendosur në Rio de Janeiro. Ajo ishte në rajonin e Porto, ku sot janë Venezuela dhe Baron e rrugët Tefé, e cila u ankorua

SALINA: një opera në Yoruba

Salina-foto-Daniel-Barbosa-15-1200x520

Sot, nesër dhe të dielën në Arena SESC Luis Turiba Kupës Shfaqja është i jashtëzakonshëm: në realitet është pak pjesë e thirrjes. Kjo është një opera e lashtë të gjitha bazuar në mistikë e hyjnive. Budallenj që do të planifikojnë më parë "VooDoo të

Camellia Liria presin shpërblim shprehje të vendeve afrikane

IMG_8207

Çmimin e Lirisë Camellia shpreson të ketë shprehjet kulturore dhe vendet e tjera të shquar të Afrikës. Propozimi për këtë qëllim u nis të mërkurën në festimin e edicionit të tetë të Çmimit Camellia për Liri 2014/2015 Babalawoo Ivanir

Ceap mbajtur edicionin e 8-të të Camellia Çmimin e Lirisë, 25 (e mërkurë), në Vivo Rio

5

Trego Marquinhos Oswaldo Cruz, duke shfaqur Hose garda e vjetër dhe Jongo Serrinha çmimin Camellia e Lirisë në vitin 2015, ka Action afirmimit vulën, qëndrim pozitiv, do të ketë temë "Memory dhe prejardhja". Institucioni i themeluar në vitin 2014 që ishte

Rubem konfeti marrin Camellia Liria Award për transmetimeve programin Samba Point

ceap

Nga Fabio Silva Transmetuesin, kompozitor, këngëtar, aktivist dhe studiues i çështjeve african-brazilian, Rubem konfeti (foto) do të marrin më 25 mars në një ceremoni që do të mbahet në Rio Vivo, vetëm për mysafirët, Liria Camellia Çmimin për transmetim nga

Seminarin e edicionit IV të kursit të Trajnimit të Mësimdhënësve mbylljes në Historinë Afrikës dhe Edukimit të marrëdhënieve etnike-racore

11046978_10204956489489780_6257330495293179549_n

Më 20 mars 2015 të premten, 09:00 deri 18pm në Arkivat Kombëtare e Rio de Janeiro do të mbajë seminarin e mbylljes së edicionit IV të kursit të Trajnimit të Mësuesve në Historinë Afrikës dhe Edukim

LIRIA E DHËNIES Camellia 2014/2015

Camellia Çmimin e Lirisë në vitin 2015

Raporti i paraqitur nga personalitete Kategoria Jokotoye Bankole Awolade Yedo Ferreira Pastor Ayodele Balogun e Nënës së Bekuar të Yemanja këshilltar Armando Azambuja - Viamão (RS) Mário Lúcio Duarte Costa - Portieri Spider Profesor Willivane

Ceap Pak Afrikë drejton debatin

1

Debati "Memoria e Vogël Afrikës", është realizuar nga Qendra për Koordinim të Popullsisë (ceap) në sallën e Arkivave Kombëtare (NA). Ngjarja ndodhi më 19 nëntor e fundit me miratimin e muajit të ndërgjegjes Zi.

Tempulli Umbanda në Cachambi në Rio, është pushtuar dhe vandalizuar

9kp99ngceydwa2rsa54bn5xxl

Watch video këtu.

Veprim të gjerë kundër intolerancës

DSC08143

"Liria e fesë, liria e shprehjes në solidaritet me viktimat e intolerancës në Brazil, Francë dhe Nigeri." Kjo ishte tema qendrore e aktit të promovuar të mërkurën, 21 në selinë e ABI për të Luftuar Fetare Komisionin Intolerancës

Letër të hapur në mbrojtje të lirisë fetare dhe shprehje e një

cartaCAp

Liria e fesë dhe mendimit konsiderohen drejtat themelore të njeriut. Liria e fesë përfshin lirinë për të mos ndjekur asnjë besim, apo edhe nuk kanë ndonjë opinion mbi ekzistencën e një Perëndie.

Viktimat në Niger kanë solidaritet

540x350_niger

Komisioni Kundër fetare Intolerancës (CCIR) Viktimat në Niger kanë solidaritet CCIR shpreh solidaritet me viktimat - dhe familjet e tyre - Sulmet shkaktuar nga jotoleranca fetare në Niger fundjavën e kaluar. Gjithsej 10

"Liria fetare, lirisë së shprehjes në solidaritet me viktimat e intolerancës në Brazil dhe Franca" do të jetë në ABI

E-flyer_N2

Komisioni kundër intolerancës fetare (CCIR), në partneritet me Shoqatën e brazilian Press (ABI), me Qendrën e Përbashkët të margjinalizuara popullsive (ceap) dhe subjekte të tjera, do të mbajë, janarin e ardhshëm 21 (e mërkurë ) nga