Category Archives: Artikuj

"Liria Fetare, Liria e Shprehjes në Solidaritetit me Viktimave të Intolerancës në Brazil dhe Francë" do të jetë në ABI

E-flyer_N2

Komisioni Kundër Fetare Intolerancës (CCIR), në partneritet me Shoqatën e brazilian Shtypit (ABI), me Qendrën e Përbashkët për margjinalizuara popullsive (ceap) dhe të tjerët, të mbajë, tjetër 21 janar (e mërkurë ) nga

Në zgjedhjen e ministrisë, Dilma humbur një shans për të promovuar ndërtimin e barazisë që premton në fjalimin

17140611

Deri në paragrafin 60 të letrës të gjatë të angazhimit të paraqitur si fjalimi inaugurues, Rousseff u përpoq për ndërtimin e barazisë. Tha se Brazili është i destinuar të jetë një vend i zhvilluar dhe i drejtë, ku njerëzit kanë të njëjtat të drejta, "pa marrë parasysh

Suksesi JPA Afrocultural Kultura Pika më 20 nëntor

CULIN_RIA Afro

Suksesi i ngjarjes mbajtur kaluar November 20, Dita Kombëtare e Zi Ndërgjegja, në Sheshin e Merck, në bashkëpunim me Kulturës Pikës së JPA Afrocultural do të kishte qenë i pamundur pa kuptimin dhe solidaritetin e komunitetit

Dhurimi i gjakut në Zumbi dos Palmares ditë

mumje

Fushatë për dhurimin e gjakut me titull "Blood, sap se Saves" do të mbahet në përkujtim të Ditës së Ndërgjegjen të Zi në Qendrën Afrikan Mesquitense në partneritet me studentë nga Candmoblé kursit ceap, Adifala, Ile AséOyá Mi, Ile Igbo agan,

Fëmijët dhe adoleshentët nderojmë Ivanir dos Santos

Ivanir

Babalawo Ivanir dos Santos u nderua këtë të hënë me 10 nëntor, me titullin e "muajit Drejtues" për fëmijët dhe të rinjtë që studiojnë dhe marrin ndihmë tjetër e Shoqatës së Asistencës për Social Shkaqet Hill

Ivanir dos Santos flet mbi në mbi racizmin, qasje në shëndetësi dhe intolerancës

Ivanir

Mungesa e përdorimit të urtësisë tradicionale dhe popullore në politikat e shëndetit publik u komentuar nga Babalawo Ivanir dos Santos në debatin sot mbi qasjen e zezakëve në kujdes shëndetësor, racizmit dhe intolerancës fetare, sponsorizuar nga Instituti Kombëtar

Vështirësia në diskutimin racizmit dëmton arsimin

racizëm

Asnjë kurrikulit Edukata fetare do të japin llogari për të gjitha specifike për këtë temë. Opinion ishte shprehur nga Profesor Sandra Gurgel, sistemin shkollor bashkiak dhe shtetit në Kongresin Histori, përvojë fetare dhe demokracisë. Në analizën e

Budizmi në Japoni ka frikë

Buda

Në pagëzim i mitur Japonia është bërë në Shinto, martesë është mbajtur nga Kisha Katolike dhe funeralin në Budizëm. Përmbledhja është bërë nga Peshkopi budiste Jyunsho Yoshikawa në Kongresin Demokraci, përvojat fetare dhe Demokraci. Peshkopi

Duke treguar Islamin si interes fondamentalizmit ndaj fuqive perëndimore

Islam

Duke treguar Islamin me fundamentalizmin është me interes të fuqive perëndimore. Paralajmërimi është bërë nga Sami Isbelle, Shoqërisë Muslimane brazilian në Rio de Janeiro (SBMRJ) në Kongresin Histori, përvojë fetare dhe demokracisë. Folësi tha gjithashtu se

Vetëm përmes edukimit mund të merren me marrëdhëniet racore

educacao_infantil2-624x415

Në Candomblé oborrin shprehje fetare është këste minimale. Në fakt, ekzistojnë forma të luftës që mund të ndryshojnë ekuilibrin e forcave në shoqëri. Shënim në këtë drejtim është bërë nga Silvanyi Eclênio, Sekretariati special për Politikat

Revolta e meshkujve është një simbol i intolerancës kundër Islamit

revolta_dos_males

Një nga provat kryesore të intolerancës kundër muslimanëve në kohën e Perandorisë në Brazil ishte Revolt e meshkujve, e cila shpërtheu në Salvador (BA) që tregon pakënaqësinë e tifozëve të zeza Islamit me persekutimin ata pësuar. Analizë