Category Archives: Clipping

Debati ICAMMALÊS mbajtur në nder të martirëve të 14 Maj 1835

icammales.jpeg

Debati "Në 180 vitet e Dëshmorëve të 14 Maj 1835" të mbajtur nga organizata fetare, ICAMMALÊS, do të mbahet më 14 Maj 2015, në 17,30-21,30, në Auditorium të Varrezat e Blacks reja - IPN

Udhëtim në Mekë Yoruba - më Globo

COVER

Shih përmbajtjen PDF duke klikuar KËTU.

Hulumtim amerikan tregon se Rio marrë 2 milion skllevër afrikane

2015-804170577-2015040105088.jpg_20150401

RIO - Mes viteve 1500 dhe 1856, pesë njerëz në botë të cilët ishin të robëruar, një këmbë të vendosur në Rio de Janeiro. Ajo ishte në rajonin e Porto, ku sot janë Venezuela dhe Baron e rrugët Tefé, e cila u ankorua

Rubem konfeti marrin Camellia Liria Award për transmetimeve programin Samba Point

ceap

Nga Fabio Silva Transmetuesin, kompozitor, këngëtar, aktivist dhe studiues i çështjeve african-brazilian, Rubem konfeti (foto) do të marrin më 25 mars në një ceremoni që do të mbahet në Rio Vivo, vetëm për mysafirët, Liria Camellia Çmimin për transmetim nga

Tempulli Umbanda në Cachambi në Rio, është pushtuar dhe vandalizuar

9kp99ngceydwa2rsa54bn5xxl

Watch video këtu.

Terreiro barazohet me kishën në Salvador

Terreiro_de_candombl_

Qyteti i jep cambomblé qendrat e njëjtë traramento dhënë katolikëve herë DITA Bahia - u botua sot në Gazetën Zyrtare të tekstit Salvador dekretin që e barazon, ligjore dhe tributariamente, institucionet që lidhen me fetë

Ceap cituar në radion kombëtare

Logo-Kombëtare-RJ

Fillon 18 Festivali i Dytë Ndërkombëtar Letrar të diasporës afrikane e Shën Johns Wood, e Flidam II, me pjesëmarrjen e artistëve dhe aktivistëve zezë amerikane dhe shkrimtarëve braziliane. Kush jep detaje është kurator Rodney Albuquerque

OAB krijon Komisionin Kombëtar të Vërtetës Zi Skllavërisë në Brazil

OAB

E hënë, nëntor 3, 2014 në 15:15 Brasília - "Ne jemi një Brazili. Ne duam një komb të barabartëve. Fundi i racizmit dhe paragjykimit, nuk pranuar intolerancën dhe diskriminimin, janë vendimtare për ndërtimin e një

OAB propozuar komisioni për të vërtetën për të studiuar skllavërinë e zezakëve dhe pasardhësit e tyre në Brazil

skllavëri

Objektivi është për të kërkuar episode në skllavërimin e afrikanë dhe pasardhësit e tyre dhe të bëjë një "shërim historik dhe shoqëror" të vendit. Mundësia e krijimit të komisionit do të votohet të hënën (3) Rio de Janeiro (RJ), 2 nëntor 2014 ISABELA

Takimi duhet të miratojë lirimin Afoxé në Campos

afoxe-bij-në-Gandhy

Një takim në fushën e kulturës e komunës do të fillojë të vendosë këtë javë nëse do të miratojë lirimin e grupit të parë afoxé në qytet. Kuptimi për mbajtjen e takimit erdhi gjatë Forumit të Parë

Ministri i SDH, Ideli Salvatti, duket kolektive

idelisalvatti

Kërkimin për pushtet është prapa intolerancës fetare. Deklarata në këtë drejtim u bë nga Ministri i Sekretariatit të Drejtat e Njeriut të Kryesisë, Ideli Salvatti, gjatë një takimi me kryetarin e Komitetit të luftuar intolerancën fetare (CCIR), babalawo Ivanir

Ndarja e shtetit dhe fesë është sipërfaqësore

estadolaico_thumb

Ndarja e kishës nga shteti është sipërfaqësore dhe, në Brazil, në çdo zgjedhje duke përdorur fenë me qëllim politik. Opinion ishte shprehur nga Profesor i Studimeve Fetare, Osvaldo Ribeiro, United e Frymës së Shenjtë në Kongres

Rrjet social virtual mund të ndihmojë të ndryshojë imazhin e Candomblé

siteredesocial

Tema e fesë nuk hyjnë në trajnimin e gazetarëve. Komenti është bërë nga gazetarja Cleidiane Ramos, gazeta Një tarde, në Bahia, në Kongresin Historisë, përvojës fetare dhe demokracisë. Cleidiane Ramos shtoi se injoranca e përgjithshme në lidhje me fenë

Ministri i SDH, Ideli Salvatti, duket kolektive

Ministri i SDH, Ideli Salvatti, duket kolektive

Kërkimin për pushtet është prapa intolerancës fetare. Deklarata në këtë drejtim u bë nga Ministri i Sekretariatit të Drejtat e Njeriut të Kryesisë, Ideli Salvatti, gjatë një takimi me kryetarin e Komisionit të luftuar intolerancën

Akademia duhet të ndërmjetësojë për të kapërcyer konfliktet

fe

Komuniteti akademik ka një rol të rëndësishëm për të luajtur në ndërmjetësimin e marrëveshjeve për të zgjidhur konfliktet e shkaktuara nga jotoleranca fetare. Deklarata për këtë qëllim u bë nga Babalawo Ivanir dos Santos, bashkëbiseduesit për Luftimin Fetare Komitetit Intolerancës (CCIR), hapja

3 Mar e Avokatit të Popullit e shtetit të Rio de Janeiro kundër pabarazisë racore

3 Defender Publik RJ mars

Kliko mbi imazhin per ta zmadhuar