Ligji 11.645

Ligji Nr 11.645, nga 10 mars 2008

image002

Presidenca e Republikës
Shtëpia Civile
Subchefia për Çështje Ligjore

Ligji Nr 11,645, nga 10 mars 2008.

10.639, de 9 de janeiro de 2003, que estabelece as diretrizes e bases da educação nacional, para incluir no currículo oficial da rede de ensino a obrigatoriedade da temática “História e Cultura Afro-Brasileira e Indígena”. Ndryshime në ligjin nr 9,394, nga 20 dhjetor 1996, ndryshuar me Ligjin nr 10,639, e 9 janarit, 2003, e cila përcakton udhëzimet dhe bazat e arsimit kombëtar, për të përfshirë në programin zyrtar të sistemit shkollor të detyrueshëm Tema "Historia dhe afro-braziliane dhe indigjene."

Am I PRESIDENTIT njohur se dekretet Kongresit Kombëtar dhe unë sanksionojë ligjin e mëposhtme:

Art. 1 deri Art. 26-A të Ligjit nr 9,394, nga 20 dhjetor 1996, hyn në fuqi me formulimin në vijim:

" Art. 26a. Në shkollat ​​fillore dhe të arsimit publik dhe privat të mesëm bëhet i detyrueshëm studimin e historisë dhe kulturës afrikano-braziliane dhe indigjene.

§ 1. planin mësimor të përmendur në këtë nen përfshijnë aspekte të ndryshme të historisë dhe kulturës që karakterizojnë formimin e popullsisë nga këto dy grupeve etnike të tilla si studimi i historisë së Afrikës dhe afrikanë, luftën e Popujt e zezë dhe indigjene në Brazil, kultura braziliane zezë dhe indigjene dhe të zezë dhe indiane në formimin e shoqërisë kombëtare, shpëtimin kontributet e tyre në fushat sociale, ekonomike dhe politike, të rëndësishme për historinë e Brazilit.

§ 2 përmbajtjen që kanë të bëjnë me historinë dhe kulturën afrikano-braziliane dhe popujve indigjenë braziliane do të mbahet në gjithë programin e shkollës, veçanërisht në fushat e arsimit artit dhe letërsisë braziliane dhe historinë. "(NR)

Art. 2 o Ky ligj hyn në fuqi në datën e publikimit të tij.

Brazilias, 10 mars 2008; da República. 187 Pavarësia dhe 120 të Republikës.

Luiz Inácio Lula da Silva
Fernando Haddad

Ky tekst nuk zëvendëson atë të publikuar në Gazetën Zyrtare të 2008/11/03.

Burimi: Ligji 11.645

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet Fusha e kërkuar janë shënuar *

Imagem CAPTCHA
Refresh Image

*

Ju mund të përdorni këto tags HTML dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>