Ligji 7716/89 - Ligji cao

Ligji Nr 7716, nga 5 janar 1989

Ligji 7,716 / 1989 (Cao Lei)

Në fakt 20 vjet më parë, Ligjit 7719/1989, i njohur si Lei Cao, klasifikon racizmin si krim jo-bailable, dënohet me burgim deri në pesë vjet dhe me gjobë. Megjithatë, dënimi është ende përdoret pak. Shumica e dënimeve në shtëpi në pagesën e dëmeve dhe të gjobave.

image002

Senat

Sekretariati Informacionit

Ky tekst nuk e zëvendëson origjinalin botuar në Fletoren Zyrtare.

Ligji Nr 7716, E Jan 5, 1989

Përcakton krimet që rrjedhin nga raca apo paragjykim ngjyra.

PRESIDENTI I REPUBLIKËS, unë e di se dekretet Kongresit Kombëtar dhe unë sanksionojë ligjin e mëposhtme:

Art. 1 do të dënohet në përputhje me këtë ligj, krimet që rezultojnë nga paragjykimet në bazë të racës apo ngjyrës.

Art. 2 (vuri veton).

Art. 3. Parandalimi ose pengojnë qasjen e askujt, në mënyrë të rregullt të kualifikuar, pranë çdo zyre të administratës së drejtpërdrejtë ose të tërthortë, si dhe shërbimet.

Dënimi: burgim për dy deri në pesë vjet.

Art. 4 Të mohosh ose pengojnë punën në një kompani private.

Dënimi: burgim për dy deri në pesë vjet.

Art. 5 refuzimin ose për të parandaluar qasjen në lokalet, duke refuzuar për të shërbyer, të shërbejë ose për të marrë klient ose blerës.

Dënimi: burgim prej një deri në tre vjet.

Art. 6 mohojnë, mohojnë ose për të parandaluar regjistrimin ose biletë studentëve në krijimin e shkollave publike apo private të ndonjë shkallë.

Dënimi: burgim për tre deri në pesë vjet.

Paragrafi Sole. Në qoftë se krimi është kryer ndaj të miturit tetëmbëdhjetë vjet dënimi është rritur me një të tretën (1/3).

Art. 7 qasje të parandaluar ose duke refuzuar akomodim hoteli, B & B, han, ose krijimi i ngjashëm.

Dënimi: burgim për tre deri në pesë vjet.

Art. 8. qasje të parandaluar apo të refuzojë të shërbimit në restorante, bare, kafeteri, apo vende të ngjashme të hapura për publikun.

Dënimi: burgim prej një deri në tre vjet.

Art. 9. Qasje të parandaluar ose refuzojë shërbimin në vende sportive, shtëpi dëfrim, apo klube sociale të hapura për publikun.

Dënimi: burgim prej një deri në tre vjet.

Art. 10. qasje të parandaluar ose refuzojë shërbimin në Salons parukeri, dyqane berber, Spas apo sallonet masazh ose krijimin me të njëjtat qëllime.

Dënimi: burgim prej një deri në tre vjet.

Art 11. qasje Parandaloni për kontributet sociale në ndërtesat publike ose banimi dhe ashensorë apo shkallët për të hyrë në to.:

Dënimi: burgim prej një deri në tre vjet.

Art. 12. qasje të parandaluar apo përdorimi i transportit publik të tilla si aeroplanë, anije anije, anije, autobusë, trena, metro apo ndonjë mjet tjetër transporti të lejuara.

Dënimi: burgim prej një deri në tre vjet.

Art. 13. parandaluar ose pengojnë qasjen në shërbimin dikush në çdo degë të ushtrisë.

Dënimi: burgim për dy deri në katër vjet.

Art. 14. Parandalimi ose të pengojë me çdo mjet apo formë, martesës ose familjes dhe jetës shoqërore.

Dënimi: burgim për dy deri në katër vjet.

Art. 15. (vuri veton).

Art. 16. Është efekti i humbjes së dënimit të detyrës apo të shërbimit civil, ndaj nëpunësve civilë dhe pezullimin e veprimit të themelimit të caktuar për një periudhë që nuk kalon tre muaj.

Art. 17. (vuri veton)

Art. 18. Efektet e që në art. 16:17 ky ligj nuk janë automatike dhe duhet të jetë për shkak deklaruar në fjalinë.

Art. 19. (vuri veton).

Art. 20. Ky ligj hyn në fuqi në datën e publikimit të tij.

Art. 21. revokon konteksti e kërkon ndryshe.

Brasilia, 5 janar 1989; 168 Pavarësia dhe 101 të Republikës.

JOSÉ SARNEY
Paulo Brossard

Burimi: Ligji Nr 7716


Shih këtu
Ndryshimi i Ligjit Dog - Ligji Nr 8081 E 21 shtator 1990

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet Fusha e kërkuar janë shënuar *

Imagem CAPTCHA
Refresh Image

*

Ju mund të përdorni këto tags HTML dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>