Ligji 12,990

Presidenca e Republikës
Shtëpia Civil
Subchefia për Çështje Ligjore
Ligji Nr 12,990, e 9 qershorit 2014.
Kohëzgjatje
Zezakët rezervë 20% (njëzet për qind) të pozicioneve të ofruara në tenderët publike për ofrimin e zyrave të efektshme publike dhe pozitat në kuadër të qeverisë federale, autoritetet lokale, fondacionet publike, kompanitë publike dhe shoqëritë aksionare të kontrolluara nga Bashkimi .
REPUBLIKA E PRESIDENTIT të ditur se dekreteve Kongresit Kombëtar dhe unë miratoj ligjin vijues:
20% (vinte por cento) das vagas oferecidas nos concursos públicos para provimento de cargos efetivos e empregos públicos no âmbito d a administração pública federal, das autarquias, das fundações públicas, das empresas públicas e das sociedades de economia mista controladas pela União , na forma desta Lei. Art. 1 janë të rezervuara për të zi 20% (njëzet për qind) të pozicioneve të ofruara në tenderët publik për ofrimin e zyrave të efektshme publike dhe pozitat në kuadër d qeverisë federale, autoritetet lokale, fondacionet publike, kompanitë publike dhe shoqërive Ekonomia e përzier të kontrolluara nga Unioni, në kuptim të këtij ligji.
§ 1. Rezervimi i vendeve do të aplikohet sa herë që numri i vendeve të ofruara në tender është më pak se tre (3).
§ 2. Në hipotezën sasiore fraksionuar me numrin e vendeve të rezervuara për kandidatët e zi, kjo do të rritet në numër të plotë të parë të mëvonshëm, nëse pjesë e barabartë me ose më e madhe se 5/10 (0,5), ose ka rënë në numër i plotë menjëherë më i ulët në rast të fraksion më pak se 5/10 (0,5).
§ 3. Rezerva e vendos kandidatët e zezë shprehimisht të përbëhet nga njoftimet e prokurimit publik, të cilat duhet të specifikojë numrin e përgjithshëm të hapjeve korrespondojnë rezervës për çdo zyrë apo punësimit publik ofruar.
Art 2 konkurrenca për vendet e lira të rezervuara për kandidatët e zezë ata që autodeclararem e zezë ose ngjyrë kafe në aktin e regjistrimit në tender, si ngjyra apo raca pyetjen e përdorur nga Instituti Brazilian i Gjeografisë dhe Statistikave -. IBGE.
Paragrafi i vetëm. Në rast të konstatimit të rremë deklarimit, aplikanti do të eliminohet nga gara dhe, në qoftë se ajo është emëruar, do të jetë subjekt anulimin e pranimit në shërbimin apo të punësimit publik, pas një procedure administrative në të cilën ju jeni të siguruar të kundërshtarit dhe mbrojtjes së plotë pa paragjykim për dënime të tjera të aplikueshme.
Art. 3 kandidat të Zi për të konkurruar njëkohësisht në shitje dhe hapësirat e dedikuara për konkurrencë të gjerë, sipas klasifikimit të tyre në konkurs.
§ 1. Kandidatët e zezë në numrin e vendeve të ofruara për konkurrencë të gjerë nuk do të numërohen, me qëllim të plotësimit të vendeve të lira të rezervuara.
§ 2. Në rast të heqjes dorë të kandidatit të zi të miratuar në hapësirë ​​të rezervuar parkim, konkursi do të plotësohet nga kandidati i zi më pas klasifikuar.
§ 3. Në rast nuk ka numër të kandidatëve të zeza të mjaftueshme për të zënë vendet e lira të rezervuara, vendet e lira të mbetura do të kthehet në konkurrencën e gjerë dhe do të plotësohet nga kandidatët e tjerë, vërejti urdhrin e renditjes.
Art. 4 Emërimi i kandidatëve të suksesshëm do të respektojë kriteret e ndyshimin dhe proporcionalitetit, të cilat i konsiderojnë marrëdhëniet në mes të numrit të përgjithshëm të vendeve të lira dhe numri i vendeve të rezervuara për kandidatët me aftësi të kufizuara dhe kandidatëve të zeza.
Art. 5 organi përgjegjës për politikën e promovimit të barazisë etnike në § 1 të artit. 49 të ligjit nr 12288, i 20 korrik 2010, do të jetë përgjegjës për monitorimin dhe rishikimin vjetor të dispozitave të këtij ligji, siç parashikohet në art. 59 të ligjit nr 12288, i 20 korrik 2010.
Art. 6 Ky ligj hyn në fuqi në datën e publikimit dhe do të jetë e vlefshme për një periudhë prej dhjetë (10) vjet.
Paragrafi i vetëm. Ky ligj nuk zbatohet për tenderët tenderët e të cilëve tashmë janë publikuar para hyrjes së tij në fuqi.
Brasilia, 9 qershor 2014; 193 Pavarësia dhe 126 të Republikës.
Rousseff
Miriam Belchior
Lagjet Luiza Helena

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet Fusha e kërkuar janë shënuar *

Imagem CAPTCHA
Refresh Image

*

Ju mund të përdorni këto tags HTML dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>