Lei10.639 / 03

Ligji Nr 10,639, nga 9 janar 2003

image002

Presidenca e Republikës
Shtëpia Civile
Subchefia për Çështje Ligjore

Ligji Nr 10,639, E 9 janar 2003.

Mesazhi Veto Ndryshimin e Ligjit Nr 9,394, e 20 dhjetor 1996, e cila përcakton udhëzimet dhe bazat e arsimit kombëtar, për të përfshirë në programin zyrtar të Rrjetit Arsimit obligojnë temën "historisë dhe kulturës afro-braziliane", si dhe masa të tjera .

Am I PRESIDENTIT njohur se dekretet Kongresit Kombëtar dhe unë sanksionojë ligjin e mëposhtme:

9.394, de 20 de dezembro de 1996, passa a vigorar acrescida dos seguintes arts. Art. 1 Ligji Nr 9,394, nga 20 dhjetor 1996, hyn në fuqi plus artet e mëposhtme. 26-A, 79 dhe 79-A-B;

"Art. 26a. Në shkollat ​​fillore dhe të mesme, zyrtare dhe private, ajo bëhet mësimin e detyrueshëm të kulturës historisë dhe afro-braziliane.

§ 1. planin mësimor të përmendur në titullin e këtij neni do të përfshijnë studimin e historisë së Afrikës dhe afrikane, luftën e zezakëve në Brazil, kulturën braziliane e zezë dhe e zezë në formimin e shoqërisë kombëtare, shpëtimin kontributin e popullit zezë në politikën sociale, ekonomike dhe të rëndësishme për historinë e Brazilit.

§ 2 përmbajtje në lidhje me historinë dhe kulturën e Afro-Brazilian do të mësohen në kontekstin e tërë programin e shkollës, veçanërisht në fushat e Arteve Arsimit dhe letërsi dhe histori brazilian.

§ 3 (vuri veton) "

"Art. 79-A. (vuri veton) "

"Art. 79-B. Kalendari shkollor perfshin 20 nëntor, si "Dita Kombëtare e ndërgjegjes Zi '."

Art. 2 o Ky ligj hyn në fuqi në datën e publikimit të tij.

Brazilias, më 9 janar 2003; da República. 182 Pavarësia dhe 115 të Republikës.

Luiz Inácio Lula da Silva
Cristovam Buarque Ricardo Cavalcanti

Ky tekst nuk zëvendëson atë të publikuar në Gazetën Zyrtare të 2003/10/01

BURIMI: L10639

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet Fusha e kërkuar janë shënuar *

Imagem CAPTCHA
Refresh Image

*

Ju mund të përdorni këto tags HTML dhe atributet: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>