Trajektoret dhe Lufton

Fushata Mos vrasin fëmijët tanë - 1989 - Të ballafaquar me vdekjen e fëmijëve dhe adoleshentëve në Brazil dhe në një mënyrë të veçantë në Rio de Janeiro, në 80, ceap përqendruar përpjekjet e saj në artikulimin e sektorëve socialë në mbrojtjen e të drejtave të fëmijëve dhe adoleshentëve . Ajo u gjet se viktimat e shfarosjes, si rregull, ishin fëmijë të zeza dhe adoleshentët, të cilat kërkohen nga institucioni për të zbatuar veprimet e tyre në luftën kundër racizmit. Në vitin 1989, Fushata Kombëtare "A nuk e vrasin Fëmijët tanë", ishte nisur si një mënyrë për të bërë shoqëri të vetëdijshëm për seriozitetin e dramës jetuar në periferi të qyteteve të mëdha. E rëndësishmja, ky proces mobilizim, i dha Planin Federale, e 'Statutin e Fëmijëve dhe Adoleshentëve, si një politikë publike të shtetit brazilian, plus instalimin nga një Komision Kombëtar Parlamentar të Kongresit anketues për të hetuar krimet e shfarosjes Fëmijët dhe adoleshentët në Brazil.

Fushata kundër sterilizim në Grave Mass Zi dhe Poor - 1990 - Përvoja e suksesshme e fushatës "A nuk e vrasin fëmijët tanë" udhëhoqi ceap për propozim efektive të veprimit të përballen me sterilizimin e çështjes masa e grave të varfra të zeza që të përfunduara , parodi politikë shëndetësor. Fushata ka punuar si instrument sterilizim të denoncimit të grave të zeza, si një formë e gjenocidit të njerëzve të zezë.

Fushata për Zhdukjen e Punës së Fëmijëve: 1992 - Sipas mbrojtjes së të Drejtave të Fëmijëve dhe Adoleshentëve, puna e fëmijëve përbënin është një sulm ndaj këtyre të drejtave në shoqërinë braziliane. Fushata denoncoi gjendjen e fëmijëve që punojnë dhe të rinjë, kryesisht të zeza, viktima të eksplorimit skllavëri karakter ekzistuese në Brazil. Rrjedhimisht, duke iu referuar solidaritetit të shoqërisë civile dhe përgjegjësitë e sektorit publik në çrrënjosjen e punës së fëmijëve.

Mis Brazili 2000 Fushata - No Valley Award dhimbje Aq shumë: 1994 - Në mesin e problemeve serioze të përjetuara nga fëmijët dhe adoleshentët, prostitucionin dhe turizmit seksual ishin vendosur si një tjetër nga sfidat që duhet përballuar nga organizatat që merren me luftën për të drejtat e njerëzor. Në këtë kontekst, ai u propozua, bosht, me organizatat e Lëvizjes Zi për të bërë fushatë "Mis Brazili 2000 -. Nuk ka çmim me vlerë dhimbje aq shumë"

Trafikimi Fushata e Grave është një Crime! Një ëndërr, një pasaportë, A Nightmare - 1996 - e njëjta logjikë e turizmit seksual, ai u konfirmua se ai ishte duke ecur zhdukjen e grave të zeza. Këto janë marrë jashtë vendit, ku ata janë dorëzuar rrjeteve të prostitucionit, të cilat u konfiguruar si trafikimin ndërkombëtar të femrave. Duke pasur parasysh këtë realitet, ne kemi organizuar fushatën, objektivi kryesor i të cilit ishte për të denoncuar praktikën. Dhe i dha shikimit të një tjetër në mesin e formave të shumta të dhunës kundër grave. Në një hap të dytë, i quajtur vëmendjen e autoriteteve kombëtare dhe ndërkombëtare për dramën përjetuar nga këto gra braziliane jashtë vendit.

Të Nënat e Acari - Emri "Nënat e Acari" ishte rezultat i një procesi të organizimit dhe të rrjeteve kombëtare dhe ndërkombëtare, të shqiptuar nga ceap, që nga institucioni në atë kohë, ishte kryetar i Këshillit të Amnesty International. Në përmbushjen e rolit të saj si një organizatë avokuese të drejtat e njeriut, të vendosur këtë fakt në skenën kombëtare dhe ndërkombëtare, duke evokuar hetimin e fuqitë që të jetë për të sqaruar rrethanat e zhdukjes së 11 të rinjve, dhe inkurajuar shoqërinë civile një rrjet solidariteti për nënat e të rinjve të vrarë.

Therje e Candelaria - Mbrojtja e te Drejtave të Fëmijëve dhe Adoleshentëve ishte faktor motivues i lindjes së Qendrës Koordinuese të Popullsisë. Nëpërmjet veprimit ceap-së, ka pasur një ndryshim të mirëkuptimit në shoqërinë braziliane në lidhje me krimet kundër të drejtave të njeriut, deri atëherë shumë i lidhur me krime kundër të drejtave politike dhe civile. Në këtë kuptim të ri, do të jetë i theksuar ngjyrën e viktimës. Pyetja racial bëhet element referimi për t'u konsideruar në vdekje, vrasjet dhe zhdukjet. Rrjedhimisht, artikuluar dhe mobilizuar organizatat e shoqërisë civile dhe organizatave të mbrojtjes të të drejtave të njeriut, në kuptim të akuzuar sqarimin e fakteve dhe të ndëshkuar fajtor në masakrën, në të cilën vrarë ishin adoleshentë të rinj dhe të zeza, "fëmijët e rrugës" të cilët kanë fjetur në Kishë Candelaria, më 23 korrik 1993.

Marshime të Lëvizjes Zi - Në skenën kombëtare veprim i lëvizjes zezë në dekadat e fundit, të tre marshime të mëdha të lëvizjes llogaritet nga kapaciteti mobilizimit dhe të përbashkët ceap. Marshimi 1988 në Rio de Janeiro, ku rrethimi policia penguar ardhjen e marshimit të Zumbi dos Palmares monument në Piazza XI. Në 1995, ajo ishte koha për të artikuluar dhe të koordinuar marshimin e lëvizjes zezë në Brazilias, duke pretenduar se politikat brazilian shtetërore të nevojshme për të luftuar racizmin dhe pabarazinë. Marshi i dytë në Brazilias ndodhur në 2005, duke ripohuar pretendimet e Lëvizjes Zi dhe të nderuar udhëheqësit e zezë Zombie dhe João Candido.

Takimi Kombëtar i subjekteve të Zi - Si një organizatë e lëvizjes zezë, ceap luajtur një rol vendimtar në përgatitjen dhe zbatimin e I dhe II Takimin e subjekteve të Zi, të mbajtur në Sao Paulo - Pacaembu stadiumin, dhe Rio de Janeiro - UERJ

Program pozitiv Vibrimet - Nga viti 1993 deri 1996. - ceap prodhuar dhe transmetuar një program radiofonik me efekt të madh në komunitetet e zezë në mesin e militantëve të Lëvizjes Zi dhe shoqërisë në përgjithësi. Qëllimi i programit ishte të luftuar racizmin dhe diskriminimin racor dhe për të promovuar identitetin kulturor të komuniteteve, nga perspektiva e të drejtave të njeriut, duke theksuar në luftën kundër diskriminimit racor.

Programi i ndihmës juridike - Rastet e përsëritura të diskriminimit racial në shtet dhe kërkimi i viktimave për mbështetje në institucionin e udhëhoqi ceap organizimin e një strukture të shërbimit ligjor për viktimat e diskriminimit racor në Rio de Janeiro. Projekti u zhvillua për një periudhë prej tre vjetësh dhe është bërë një referencë në përkujdesjen për viktimat e racizmit, politika ka ardhur për të supozohet nga Qeveria e Shtetit, për të strukturuar Racizmit SOS, të lidhur me Departamentin e Drejtësisë dhe Sigurisë Publike. Një nga padive më të rëndësishme dhe shikimit social të projektit ishte makinë e Ministrisë Publike në "Nëse Tiririca", duke kuptuar se muzika regjistruar nga këngëtari i përcolli formë e paragjykimeve racore ndaj grave të zeza. E rëndësishmja, veprimet ceap në fushën e të drejtave të njeriut ka lindur e shtetit Departamentin e të Drejtave të Njeriut dhe Shtetësisë, qeveria e shtetit të Rio de Janeiro në 1998.

Pjesëmarrja në Konferencën e Durban Boterore -2001 - Konferenca Botërore kundër Racizmit, Diskriminimit Racor, Ksenofobisë dhe Intolerancës, të mbajtur në Afrikën e Jugut në 2001, ishte një nga ngjarjet kryesore lëvizëse e aksionit afirmativ në dekadën e fundit.

Ndër të tjera, që kanë për qëllim për të vlerësuar politikat e zhvilluara apo në zhvillim në shtetet kombëtare me qëllim të tejkalimit të racizmit dhe diskriminimit. Si një nga organizatat më të rëndësishme në skenën kombëtare të betejave të Lëvizjes Zi, ceap kishte një pjesëmarrje vendimtare në procesin përgatitor për Konferencën, me pjesëmarrje në komitetin kombëtar dhe ndërkombëtar. Në nivel kombëtar, brenda shoqërisë civile, shërbeu si koordinimin dhe mobilizimin për diskutime.

Për shkak të rolit të tyre në proces, u bë një referencë për punën përgatitore në Amerikë, që çoi në Konferencën Përgatitor në Santiago. Referime të Santiago, joints frutash e sektorëve të ndryshme të organizuara në kontekst tematike të Konferencës, u bënë pikat e rendit të ditës që u sollën në Konferencën Botërore në Durban. Brazil kishte delegacionin më të madh të merrnin pjesë në konferencë. Më shumë se pesëqind pjesëmarrës, shumica e të cilave kanë rezultuar nga procesi i artikulimit dhe përpjekjeve të organizatave jo-qeveritare.

Job pari - Pas duke vënë në dukje mungesën e mundësive dhe mungesa e përgatitjes për tregun e punës së të rinjve të zeza, sidomos në periferi, të institucionit, në partneritet me Konsorciumin Kombëtare të Rinisë, hyrë në procesin e kualifikimit të këtyre të rinjve, duke ofruar, në linjë me politikën kombëtare për qëllim të këtij sektori të popullsisë, nëpërmjet Programit Kombëtar për të nxitur punësimin e një, mundësi trajnimi të veçanta dhe kështu të përmirësuar shanset e gjetjes përfshirjen e tyre në tregun e punës.

College përgatitor popullor - ceap është një institucion që ishte përfshirë nga fillimi në diskutimet e kuotave për zezakët në universitete, duke kuptuar se këto hapësira nuk janë përfaqësues të diversitetit të popullsisë, dhe se arsimi i lartë duhet të jetë publik edhe të drejtat e zezakëve. Statistikat tronditëse tregojnë pabarazinë në mes zezakëve dhe të bardhëve në fushën e arsimit.

Kur analizohen në Arsimin e Lartë, të zbulojë mungesën e pasardhësve të Afrikës. Për të promovuar dhe përfshirja e zezakëve në universitete, kolegj komuniteti cores përgatitore të thotë mundësi kualifikimi për këta të rinj e zezë mund të bashkohen në Arsimin e Lartë.

Camellia Projekti Liria - Projekti Camellia i Lirisë, me parullën "aksionit afirmativ, qëndrim pozitiv" në fushatën e tij për të sensibilizuar shoqërinë për vlerën dhe respekt në fytyrë e diversitetit racore dhe etnike, dhe i japin dukshmërinë me kontributin historik të afros -descendentes në formimin dhe zhvillimin e Brazilit, duke punuar edhe në zhvillimin në të kuptuarit e aksionit afirmativ.

Dizajni markë është çlirimi i një simbol të lashtë të Lëvizjes hequr: Një Camellia, i cili kërkon, përmes popullarizimin e saj, të krijojë një referencë vizuale rreth aksionit afirmativ në Camellia vendit tonë projekt zhvillon një seri veprimesh që ka për qëllim afirmimin dhe. promovimi i Komunitetit të Zi:

Contest Ese - Përballimi zbatimi i Ligjit 10,639, e cila propozon rishikimin e koncepteve dhe vlerave etike, sociale, kulturore, historike dhe përgjegjësisë sociale të dy mësuesit dhe nxënësit dhe menaxherët në zonë. Ajo është vënë në shënjestër për nxënësit e shkollave të mesme në rrjetet publike dhe private dhe bërthamave të komunitetit para-vestibular, në Rio de Zhaneiro, Sao Paulo dhe Bahia, në komunale, shtetërore, nivelet federale.

Organizata juaj shërben drejtpërdrejt një total prej 750 shkollave të mesme në tre shtete, duke punuar temën e marrëdhënieve racore në kontekstin e ligjit, duke përdorur materiale të zhvilluar nga ceap. Në vitin 2007, konkurrenca u zgjerua në shtetin e Sao Paulo për shkak të rezultateve të mira të marra në Rio de Janeiro, në vitin e kaluar.

Camellia Çmimin e Lirisë - Qëllimi i këtij çmimi është që të inkurajojë kompanitë, universitetet, publike dhe institucionet private për zhvillimin e projekteve për diskriminim pozitiv, vlerësuar diversitetin dhe përfshirjen etnik në radhët e saj, dhe se, gjatë gjithë vitit, kanë treguar angazhime konkrete për Përfshirja e pasardhësve të Afrikës në shoqëri braziliane. Dhe personalitete trajektoret e të cilëve janë të lidhura me luftën për promovimin dhe përmirësimin e elementeve të kulturës dhe identitetit të zezë.

Material prodhimit:

Revista "Ngjyra e Brazilit" - Revista "Ngjyra e Brazilit", botuar nga Qendra për Koordinim të Popullsisë (ceap), është një koleksion i teksteve dhe artikujve që merren me çështjet racore nga perspektiva të ndryshme. Kjo është më shumë një instrument kontribuar në forcimin tema e diskutime që lidhen me konkursin ese dhe marrëdhënieve të biznesit. Shërben si një burim për nxënësit dhe mësuesit, menaxherët e biznesit, institucionet e sektorëve të parë, të dytë dhe të tretë të dinë dhe të kuptojnë më mirë çështjen e marrëdhënieve racore në Brazil.

Ceap Video

"Barazia Ndërtimi" - Ne kemi prodhuar tashmë dy gjatësi DVD mesatare mbi procesin historik të marrëdhënieve etnike në Brazil nga perspektiva politike dhe kulturore.

Fletoret ceap - Ne e quajmë ceap prodhim fletoret material të vendosur në librettos format me tema që trajtojnë kontributin e pasardhësve të Afrikës në formimin e shoqërisë brazilian, përmes subjekteve duke filluar nga literatura për konceptin e politikave afirmative të veprimit dhe Historia e Afrikës .

Libri "Diversiteti & Veprimi afirmativ" - është një publikim i disa teksteve të autorëve të zeza, trajtimin e çështjes së aksionit afirmativ, me fokus të veçantë, personazhi i të cilit e qasjes është për të rritur debatin dhe forcuar luftën kundër racizmit dhe sociale pabarazive në Shoqëria Brazilian. Ishte nisur me sukses të madh në Bienalen e Librit e Rio de Janeiro. E cila është jashtëzakonisht e rëndësishme që të dy ribotoj juaj kur redaktimi vëllimin e dytë në funksion të lirimit të tij në Bienal de São Paulo dhe Bahia.

Journal "Griot" - Komunikimi është një shqetësim i vazhdueshëm i Qendrës së Përbashkët të Popullsisë. Gazeta "Griot" është një formë e bashkëveprimit në mes të sektorëve të ndryshëm të shoqërisë sonë, publikimi i saj është tre muaj.

Opinion i KKZ-së - ka marrë mendimin e KKZ-së që "dëshmon për kualitetin arsimor të prodhimit dhe partneritetin e vazhdueshëm me ceap në zbatimin e politikave arsimore për zbatimin e Ligjit 10,639 / 2003".

Përveç kësaj për të qenë pjesë e materialit të dhënë, shkollat ​​për konkursin ese të shërbejë si një burim referimi për kompanitë, institucionet dhe akademikë të interesuar në këtë temë.